کرفس کوهی
سه شنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۴، ۱۲:۳۷ ق.ظ
از سالیان دراز کرفس کوهی به علت اثرات ضد درد، ضد التهاب،
آرامبخش و ضد سرفه مورد استفاده بوده است. همچنین این گیاه دارای اثرات ضد
ویروس، ضد دیابت، ضد سرطان بوده و آن را به عنوان عامل پیشگیری کننده از
زخم معده مطرح میکنند.
در حالت طبیعی به علت وجود اسانس و بوی تند، دامها در حالت تر از آن
استفاده نمیکنند در بعضی مناطق کشور دامپروران بعد از خشک شدن آن را برداشت و در خانه
انبار میکنند و در زمستان به مصرف دامها میرسانند که البته این مورد در منطقه ی ما کاربرد ندارد.
ساقه ی ان مستقیما مورد مصرف قرار میگیرد و گاهی انرا پس از پخت فریز میکنند و در غذا استفاده می شود.ماست کرفس نمونه ی معروف استفاده ی ان در غذاست.برگ این گیاه هم پس از خشک کردن در ماست و دوغ و سایر موارد مشابه به کار می رود.
عکس :سید هادی سادات حسینی./تابستان 94